NEWSLETTER

  • Facebook
  • Twitter

Miastokobiet

Grzyby marynownae

Wysłane przez Sylwia 
Grzyby marynownae
09 wrz 2014 - 09:20
Witam. Przedwczoraj zrobiłam kilka słoiczków grzybków marynowanych. Były tam głównie podgrzybki. Znalazłam przepis w Internecie, który mial duzo pozytywnych opinii. Znajomi jednak dzis mówią, że gotowanie grzybów 10 minut to stanowczo za malo, a tam byly takie wlasnie zalecenia. Teraz grzybki juz w sloikach, a ja nie wiem, co robic, czy rzeczywiście 10 minut bylo wystarczające czy mam wyrzucic jeszcze raz wszystko do garnka i ugotowac... Pomocy smiling smiley
Re: Grzyby marynownae
23 wrz 2014 - 16:47
Nie jestem specjalistką ale wydaje mi się, że 10 min wystarczy. Tu chodzi o to, by się słoiki zawekowały.
Re: Grzyby marynownae
29 pa 2014 - 13:09
Ja lubię zdecydowanie ostre smaki i często do przetworów ale głównie do ogórków dodaję chili, osobiście preferuję tylko takie ekologiczne przyprawy bo wtedy czuć ich prawdziwy aromat



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-04-29 05:24 przez Joanaa27.
Re: Grzyby marynownae
29 pa 2014 - 14:05
Jeśli chodzi o grzybki, to muszą się najpierw chwilę przegotować w osolonej wodzie, którą potem wylewamy, a jak są już w słoikach w zalewie, wystarczy im chwila, także te 10 min gotowania myślę że spokojnie wystarczy.


Re: Grzyby marynownae
31 pa 2014 - 12:30
Dokładnie - słoiki wystarczy chwilę podgotować, aby przetwory były dobre.


Stosował ktoś może soczewki toryczne ?
Re: Grzyby marynownae
03 sty 2018 - 11:22
ja gotuję około 10 minut

altany częstochowa i okolice
Nazwa użytkownika:

E-mail:


Temat:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
Wiadomość: