zabawki dla przedszkolaka 14 sty 2016 - 08:34 |
Cześć jakie zabawki rozwijają u dzieci kreatywność? Zauważyłam, że w sklepach można znaleźć coraz więcej zabawek które \"ogłupiają\" i tak zrozumiałam, że trzeba zacząć poważnie myśleć co się kupuje. Na pierwszą myśl przychodzą mi klocki, tylko jakie dla przedszkolaka będą odpowiednie? Czy takie [toysbox.pl] które składają się z ponad 300 elementów nie będą za trudne? Jak myślicie?
Re: zabawki dla przedszkolaka 06 lut 2016 - 20:35 |
Moim zdaniem będą za trudne, choć tak naprawdę to wszystko zależy od dziecka. Mój bratanek dostał od nas zabawkę interaktywną o nazwie Dumel Discovery, interaktywna mapa zwierzęta świata i myślę, że był to strzał w dziesiątkę. W specyfikacji (tu ją znajdziesz http://www.smyk.com/zabawki-i-gry) jest info, że nadaje się dla dzieci w przedziale wiekowym 5-7 lat, 8-11 lat a generalnie od 6 wzwyż. Myślę, że to rewelacyjna propozycja dla dzieci w tym wieku, dodatkowo można zawiesić ja na ścianie, wydaje odgłosy :-) Nie tylko bawi, ale i uczy. Gdyby nie mój wiek, to sama bym się nią chętnie bawiła. Serdecznie polecam, bo warto.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-02-06 20:36 przez julia84.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-02-06 20:36 przez julia84.
Re: zabawki dla przedszkolaka 14 kwi 2016 - 12:45 |
A jakie zabawki Twoim zdaniem ogłupiają? Wydaję mi się, że jednak wszystkie mają jakąś wartość, tylko czasami trzeba podsunąć dzieciom pomysł na zabawę nimi. Moje siostrzenice zakochały się w konikach pony, które zamówiłam im w sklepie Urwis.pl i teraz chcą wiedzieć więcej na temat tych zwierzątek. A zdobyte informacje wykorzystują \"w praktyce\", tzn. \"karmią\" je, wyczesują etc.
Re: zabawki dla przedszkolaka 14 pa¼ 2016 - 13:04 |
Dokładnie tak, ale najlepiej wybierać zabawki edukacyjne. Takie zabawki na pewno można znaleźć w sklepie Maxizabawa. Dla przedszkolaka to grupa wiekowa od lat 3 więc tu na pewno można znaleźć ciekawy pomysł [www.maxizabawa.pl]
Re: zabawki dla przedszkolaka 28 lis 2016 - 09:44 |
Jeśli szukacie zabawki dla dziewczynki, to zawsze sprawdzają się lalki, ewentualnie jakieś zabawkowe instrumenty muzyczne, a dla chłopca zabawowe samochody, najlepiej zdalnie sterowane lub zabawki z jakiejś znanej serii filmów, jak spider-man, o tych ostatnich jest co nie co tutaj [www.hulahop.pl]
Re: zabawki dla przedszkolaka 03 gru 2016 - 15:53 |
Najlepiej dobierać zabawkę do wieku dziecka. W sklepie: [babysdream.pl], nie masz problemu ze znalezieniem dla danej grupy wiekowej. Nie ma wtedy ryzyka, że zabawki\\\"ogłupiają\\\" jak ktoś napisał. Dobra zabawka powinna budzić kreatywność dziecka. A takich masz tam całe mnóstwo.
Re: zabawki dla przedszkolaka 12 gru 2016 - 12:31 |
Re: zabawki dla przedszkolaka 17 gru 2016 - 20:56 |
Re: zabawki dla przedszkolaka 19 gru 2016 - 10:55 |
Jestem tego samego zdania. Zabawki powinny być czymś przyjemnym dla dziecka i miłym. Ja bym takiemu chłopcu kupiła jakąś kolejkę czy pociąg zabawkowy: http://www.urwis.pl/pojazdy/pociagi. To dobry sposób na zabawę i dostępny już dla naprawdę małych dzieci.
Re: zabawki dla przedszkolaka 20 gru 2016 - 10:19 |
Dla przedszkolaka to zdecydowanie zabawki edukacyjne. One rozwijają i uczą. Duży wybór jest na [edusklep.pl] sama tam kupiłam prezenty świąteczne.
Re: zabawki dla przedszkolaka 21 gru 2016 - 16:22 |
Dzieciaki lubią zabawę na świeżym powietrzu, przy da się sprzęt sportowy [dodaj.info] do tego typu zabaw na pewno.
Re: zabawki dla przedszkolaka 28 sty 2017 - 13:36 |
Dla przedszkolaka to już raczej zabawki edukacyjne, może zobacz na [edusklep.pl] mają spory wybór tego typu rzeczy.
Re: zabawki dla przedszkolaka 30 sty 2017 - 14:40 |
Uważam, że w dzisiejszych czasach klocki Lego bardziej rozwija i pobudza wyobraźnie .Dodatkowo uważam, że integrują do wspólnej zabawy z rodzeństwem. Ostatnio zakupiłam z mężem jesteśmy zadowoleni z promocji jaką znaleźliśmy na stronie [www.klockidlaciebie.pl]
Re: zabawki dla przedszkolaka 31 sty 2017 - 09:45 |
My pierwsze zabawki dla Naszego malucha kupiliśmy w tym miejscu [www.szafa-bobasa.pl]. Sklep polecam wszystkim tym rodzicom, dla których najważniejsze jest bezpieczeństwo malucha.
Re: zabawki dla przedszkolaka 07 lut 2017 - 06:35 |
Myślę, że z pewnością sprawdzą się wszelakiego rodzaju samochody oraz pojazdy: https://www.mamissima.pl/zabawki/samochody_i_pojazdy.html. W sklepie Mamissima znajdziecie zarówno drewniane autka dla najmłodszych, jak i rozbudowane remizy strażackie i stacje benzynowe. Jestem pewna, że nie tylko dzieciakom spodobają się te zabawki, ale również Wy będziecie nimi zachwycone.
Re: zabawki dla przedszkolaka 10 lut 2017 - 09:56 |
A pamiętacie domki dla lalek? Bawiliście się? Ja pamiętam te małe mebelki i laleczki. Tego samego chciałabym dla moich maluchów. Trafiłam na fajny artykuł na stronie http://sprzedajemy.pl/poradnik/domki-dla-lalek-7-najciekawszych-propozycji-art1742 ze wskazówkami, gdzie szukać takich domków i gdzie będą korzystne oferty.
Re: zabawki dla przedszkolaka 24 lut 2017 - 23:57 |
Wspaniałymi zabawkami są zabawki drewniane... Zamówiłam je swoim dzieciom na [www.klockidlaciebie.pl] piękne ! Ceny są bardzo dobre i jakość także polecam Wam także!
Re: zabawki dla przedszkolaka 28 lut 2017 - 13:15 |
Zabawki edukacyjne lub puzzle to zawsze świetny pomysł. Duży wybór jest na https://kids.showroom.pl/.
Re: zabawki dla przedszkolaka 03 mar 2017 - 09:52 |
A ja myślę, że przedszkolaka należy uczyć spostrzegawczości od małego, poprzez zabawę, na przykład na urwis.pl znalazłam taki domek do składania:
Moim zdaniem to nie będzie dla dziecka zbyt trudne zadanie.
Moim zdaniem to nie będzie dla dziecka zbyt trudne zadanie.
Re: zabawki dla przedszkolaka 06 mar 2017 - 09:16 |
Świetną propozycją są zabawki z kartonu. Są rewelacyjne dla małych dzieci bezpieczne i dają mnóstwo zabawy. Zobaczcie sobie na [mamaplus.pl] warto zapoznać się z tymi zabawkami jeśli szukacie czegoś orginalnego. Dodam,że zabawki są produkcji Polskiej nie chińskiej.
Re: zabawki dla przedszkolaka 10 mar 2017 - 11:59 |
Ja też myślę, że nie ma co przesadzać, zabawka ma służyć przede wszystkim do zabawy
Moja córka uwielbia lalki i maskotki, jedyne o co się staram, to żeby to nie były lalki barbie, inne tez mogą być ładne, np.
z [www.limango-outlet.pl] . Uważam, że każda dziewczynka powinna mieć ukochaną lalkę
To mi trochę przypomina książkę \\\"Mała ksieżniczka\\\" i lalkę Emilkę 

Re: zabawki dla przedszkolaka 15 mar 2017 - 12:33 |
Re: zabawki dla przedszkolaka 30 kwi 2017 - 21:46 |
A co myślicie o tym by dzieciakom w prezencie podarować drewniane klocki lub lego? Bardzo ciekawą ofertę tego typu rzeczy znalazłam tutaj: [www.klockidlaciebie.pl]
Myślę, że w ten sposób dziecko może rozwijać się manualnie

Re: zabawki dla przedszkolaka 01 maj 2017 - 08:06 |
Ja polecam też zajrzeć na bloga [laszabawek.pl] można tam znaleźć dużo ciekawych informacji na temat zabawek i pomysłów na nie. Na pewno dla dzieci w przedszkolu powinniśmy wybierać zabawki edukacyjne.
Re: zabawki dla przedszkolaka 11 maj 2017 - 09:28 |
Na http://zakupy.linkbaby.pl/ masz sporo ciekawych zabawek dla dzieciaków w różnym wieku, w tym też dla przedszkolaków. Zobacz sobie tam na przykład zabawki edukacyjne.
Re: zabawki dla przedszkolaka 16 maj 2017 - 05:38 |
A co powiesz takie klocki [achdzieciaki.pl] ? Jest to chyba najlepsza zabawka dla dzieci, chłopców i dziewczynek. Fajnie, jeśli zabawki pobudzają wyobraźnię dzieci i je edukują. Ja swoim pociechom staram się kupować regularnie coś nowego, aby miały jak spędzać wolne popołudnia.
Re: zabawki dla przedszkolaka 21 maj 2017 - 21:41 |
A może klocki lego? Wiadomo jednak, że powinien się nimi bawić tylko pod opieką osób dorosłych. Ostatnio bardzo dużo ciekawych zestawów znalazłam tutaj: [www.klockidlaciebie.pl]

Re: zabawki dla przedszkolaka 23 maj 2017 - 18:51 |
Teraz to dzieci najchętniej spędzają czas przy komputerze. Trzeba z tym jednak uważać. Zastanawiałam się jakie gry najbardziej się nadają dla najmłodszych i trafiłam na gry i programy edukacyjne z Akademii Umysłu [www.akademia-umyslu.pl]. Dają dużo frajdy, zabawy, a przy tym rozwijają umysł dziecka, ćwiczą pamięć i koncentrację. Programy zawierają różne ciekawe ćwiczenia o różnym stopniu trudności, więc przysłużą się dzieciakom w różnym wieku. Na pewno świetnie się sprawdzą jako prezent na dzień dziecka, czy wszelkie inne okazje.
Re: zabawki dla przedszkolaka 20 cze 2017 - 19:25 |
Nie wiedziałam, że tak ważne jest, żeby w domu utrwalać to czego się dziecko nauczy w przedszkolu. Przedszkolanka poleciła mi więc zakupienie książeczek z gotowymi scenariuszami zabaw i aktywności: [sklep.zabawyfundamentalne.pl] , które mogę wdrożyć z przedszkolakiem w domu. Opracowali je eksperci i np. dla malucha do 6 roku życia przygotowano zeszyt pt. \"Przesuwanki-Zgadywanki\", w którym w przyjemny sposób wprowadza się pociechę w świat liter i czytania. Podoba mi się, że jako rodzic mogę nauczyć się, jak bawić się z dzieckiem, by mądrze wpływać na jego rozwój. Myślę, że i Was zaciekawi ten produkt.
Re: zabawki dla przedszkolaka 26 wrz 2017 - 09:24 |
Mój syn lubi postacie z kreskówek Minionki i Auta. Fajnie więc będzie sprawić mu prezent – zabawkę z motywem jego ulubionego bohatera
Koleżanka powiedziała, że tutaj: [mojulubionybohater.pl] jest spory wybór. To zarówno zabawki, jak i książeczki, puzzle, maskotki, zabawki interaktywne, gry, klocki i wiele innych.