Re: Naturalne kosmetyki 30 sty 2017 - 18:51 |
Re: Naturalne kosmetyki 06 lut 2017 - 10:04 |
Re: Naturalne kosmetyki 15 lut 2017 - 12:53 |
Re: Naturalne kosmetyki 06 mar 2017 - 12:54 |
Re: Naturalne kosmetyki 06 kwi 2017 - 12:07 |
Kiedyś też robiłam sama maseczki i peelingi ale teraz nie bardzo mam czas zwłaszcza że są to nietrwałe kosmetyki i trzeba robić je często ale w małych ilościach i najlepiej zużyć od razu. Nie znaczy to że z nich zupełnie zrezygnowałam, kupuje [freshandnatural.pl] i są tak samo dobre jak te własnej roboty
Re: Naturalne kosmetyki 11 kwi 2017 - 13:17 |
|
Ja też się przekonałam do robienia samodzielnie kosmetyków. Niestety mam wymagającą skórę, która ni w ząb nie toleruje produktów drogeryjnych ze względu na obecność SLS-ów i innych szkodliwych składników, które mi ją bardzo wysuszyły. Robienie samodzielnie ma ten plus, że wiem, co dodaję i robię sobie też na zapas. Moim absolutnym hitem jest tonik enzymatyczny, który lepiej oczyszcza niż zwykły. Nawet krewnym zdarza mi się sprezentować jakieś toniki czy maseczki zrobione przeze mnie

Re: Naturalne kosmetyki 13 kwi 2017 - 16:02 |
Z kolei moja siostra ostatnio opowiadała mi o india cosmetics
Mają głównie kosmetyki naturalne i część z kosmetyków jest zestawiona w bardzo ciekawe przygotowanych zestawach!

Re: Naturalne kosmetyki 24 kwi 2017 - 12:25 |
Czy kiedykolwiek mieliście do czynienia z kosmetykami marki \"Idea Toscana\"? To jakaś nowość. Sama, znalazłam je jedynie w tym sklepie internetowym: [biolinea.pl]
Re: Naturalne kosmetyki 18 cze 2017 - 18:14 |
Warto zerknąć na naturalne kosmetyki także na linię kosmetyków Eldan [www.eldancosmetics.pl] . Mają tam różne ciekawe propozycje godne uwagi. Dobra cena, jakość i do tego skład całkiem naturalny.
Re: Naturalne kosmetyki 27 cze 2017 - 09:28 |
Re: Naturalne kosmetyki 29 cze 2017 - 09:42 |
Ja zainteresowałam się kosmetykami naturalnymi kiedy dermatolog stwierdził u mnie łojotokowe zapalenie skóry. Najpierw używałam jakiegoś szamponu dwuskładnikowego (nie pamiętam nazwy, ale bez recepty dostępny w drogeriach) po to żeby zaleczyć zmiany, a potem już na codzień zaczęłam stosować właśnie naturalne kosmetyki. Niestety mam za mało czasu żeby przygotowywać je samemu w domu więc kupuję w internecie. Ostatnio na facebooku widziałam reklamę [taiao.pl] - ktoś zna? Korzystałyście? Mają na razie mało produktów ale kontaktowałam się z nimi mailowo i będą zwiększać asortyment.
Re: Naturalne kosmetyki 10 lip 2017 - 12:00 |
Re: Naturalne kosmetyki 12 lip 2017 - 15:00 |
Też ogólnie staram się zazwyczaj kupowac takie naturalne kosmetyki. Bardzo lubię wszystkie kosmetyki marki Hildegard Braukmann . Najtańsze nie są, ale wychodzę z założenia, że lepiej stosować jeden kosmetyk do ciała, a dobry i naturalny niż 5 tańszych. I tak na to samo wyjdzie.
Re: Naturalne kosmetyki 28 lip 2017 - 14:55 |
Zauważyłem, ze teraz bardzo modne sa kosmetyki azjatyckie. Ich popularność z każdym kolejnym miesiącem wzrasta. Może dlatego, ze ich składniki są specjalnie dobrane a właściwości świetne. Szukałem takich kosmetyków na prezent dla dziewczyny i znalazłem tutaj [asianclub.pl] spory ich wybór. Wielu ludzi bardzo chwali sobie tego rodzaju kosmetyki
Re: Naturalne kosmetyki 28 sie 2017 - 08:02 |
Moim zdaniem każda z nas powinna wybierać wśród kosmetyków o jak najbardziej naturalnym składzie. Ostatnio wpadła mi w oko oferta produktów ze sklepu [www.visplantis.pl]. Są tworzone na bazie retinolu, mają działanie odżywcze, nawilżające i wygładzające - wszystko to czego obecnie potrzebuje moja cera. Macie jakieś doświadczenia z ich stosowaniem ?
Re: Naturalne kosmetyki 29 sie 2017 - 10:59 |
Re: Naturalne kosmetyki 30 sie 2017 - 14:53 |
Re: Naturalne kosmetyki 05 wrz 2017 - 10:17 |
Re: Naturalne kosmetyki 18 wrz 2017 - 12:29 |
Wypróbuj też produktów marki Barwa. To polska firma. W ofercie mają kosmetyki do ciała, włosów, twarzy, a także do dłoni i stóp. Każdy znajdzie coś dla siebie. Ceny są przystępne, a jakość produktów naprawdę wysoka. Więcej szczegółów znajdziecie tu: [sklep.barwa.com.pl] .
Re: Naturalne kosmetyki 22 wrz 2017 - 12:00 |
Re: Naturalne kosmetyki 26 wrz 2017 - 18:56 |
eforka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja wiele kosmetyków robię sama. W sieci jest
> wiele przepisów.
O ciekawe. Pochwalisz siÄ™ jakimÅ›?
Mówiąc o ręcznych kosmetykach ja ostatnio odkryłam sklep, gdzie nie dosyć, że robią ręcznie to tylko i wyłącznie z zastosowaniem naturalnych składników. Znalazłam ich szukając dezodoranty, miałam swojego czasu duże problem z nadmierną potliwością. Medispirant u mnie powodował przede wszystkim wysypkę, chodziło tam o jakiś składnik. A właśnie w tym sklepie znalazłam naturalny dezodorant co ciekawe w kremie.
Sklep nazywa siÄ™ Purite, a ich dezodoranty to np. [shop.purite.pl]
-------------------------------------------------------
> Ja wiele kosmetyków robię sama. W sieci jest
> wiele przepisów.
O ciekawe. Pochwalisz siÄ™ jakimÅ›?
Mówiąc o ręcznych kosmetykach ja ostatnio odkryłam sklep, gdzie nie dosyć, że robią ręcznie to tylko i wyłącznie z zastosowaniem naturalnych składników. Znalazłam ich szukając dezodoranty, miałam swojego czasu duże problem z nadmierną potliwością. Medispirant u mnie powodował przede wszystkim wysypkę, chodziło tam o jakiś składnik. A właśnie w tym sklepie znalazłam naturalny dezodorant co ciekawe w kremie.
Sklep nazywa siÄ™ Purite, a ich dezodoranty to np. [shop.purite.pl]
Re: Naturalne kosmetyki 02 pa¼ 2017 - 18:20 |
Jest wiele fajnych naturalnych kosmetyków, odkryłam sporo jak zaczęłam czytać składy
po lekturze artykułu http://magdalenajaglarz.pl/blog/analiza-kosmetykow/parabeny/ powyrzucałam wszystkie kosmetyki z parabenami z szafki i robiąc nowe zakupy zagłębiałam się w każdy mały druczek ze składem. Postawiłam na sporo naturalnych ekologicznych produktów i jestem z nich bardzo zadowolona.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-10-02 18:21 przez honorcia.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-10-02 18:21 przez honorcia.
Re: Naturalne kosmetyki 19 pa¼ 2017 - 12:34 |
Re: Naturalne kosmetyki 16 sty 2018 - 15:05 |
Polecam drogerię internetową [sklep.barwa.com.pl] mają w sprzedaży dobrej jakości kosmetyki. Szczególnie polecam je osobom o wrażliwej skórze i z problemami alergicznymi. Są to kosmetyki w dużej mierze wyprodukowane z produktów naturalnych.
Re: Naturalne kosmetyki 19 sty 2018 - 08:41 |
|
To prawda, sprawdzanie składów dużo daje. Ja unikam tych wszystkich chemicznych rzeczy. Ostatnio zakochałam się w kosmetykach z retinolem - [www.visplantis.pl] świetna seria. Retinol to czysta postać witaminy A, od lat znana jako witamina z właściwościami pielęgnującymi skórę.
Re: Naturalne kosmetyki 19 sty 2018 - 11:29 |
też uwielbiam naturalne kosmetyki
na wielu blogach czytałam, że super skład mają kosmetyki sylveco i vianek, więc zamówiłam je w aptece Melissa, bo tam znalazłam je w najlepszych cenach
bardzo Ci polecam, od razu się z nimi polubiłam ;p a dzisiaj widziałam, że w melissie przesyłka kosztuje 5 zł do niedzieli, więc warto zrobić zapasy
))

Re: Naturalne kosmetyki 22 sty 2018 - 08:49 |
Ja bardzo lubię kosmetyki z Rosji i od [www.elfa-pharm.pl], mam bardzo wrażliwą cerę i często kosmetyki chemiczne powodowały uczulenia. Od kiedy zaczęłam stosować kosmetyki naturalne problem znikł.
Re: Naturalne kosmetyki 24 sty 2018 - 13:19 |
|
Re: Naturalne kosmetyki 13 lut 2018 - 10:00 |
Re: Naturalne kosmetyki 15 lut 2018 - 10:54 |
Ja używam naturalnych kosmetyków [konopne24.pl] do pielęgnacji skóry i włosów produkowanych z konopi leczniczych.